mei 02

Walter Proost – de ongekroonde koning van de cross-over

In 2017 kreeg ‘Metallica in Symphony’ van European Philharmonia een 4 sterren review op concertnews.be.

“…een live concert, waar het orkest de elektrische band kon uitdagen en omgekeerd. Als een pletwals die niets of niemand uit de weg ging, zo’n verpletterende indruk liet ‘Metallica in symphony’ achter.” – Bert Hertogs

Binnenkort komt er een vervolg aan de reeks cross-over projecten van de enthousiaste dirigent Walter Proost. Samen met de Italiaanse arrangeur Roberto Molinelli (die onder meer ook Con te partirò voor Andrea Bocelli arrangeerde) nam Proost de grootste hits van The Rolling Stones onder handen.

Wat drijft een klassiek geschoolde dirigent, die in de leer ging bij Leonard Bernstein en Jan Stulen en eerder samenwerkte met José Van Dam, Barbara Hendrickx en Plácido Domingo, tot zo’n omschakeling? “Deels uit fascinatie, deels uit noodzaak,” zegt Proost. “We hebben ons orkest opgericht in 2013. Ons concept en onze methodiek zijn uniek. De bedoeling is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen. Ik wil juist die muziek brengen die de mensen graag willen horen en die te doorspekken met af en toe een ontdekking. Veel mensen zagen nooit eerder een symfonisch orkest aan het werk maar zijn wel fan van Abba, Queen of The Rolling Stones. Als we via die weg mensen tot bij symfonische muziek kunnen krijgen, dan is onze doelstelling bereikt!”

The Rolling Stones in Symphony gaat op 24 mei in Paleis 12 van Brussels Expo in wereldpremière. Tickets via ticketmaster.be.